NCAB vergezelt Koninklijk Paar bij staatsbezoek Oostenrijk

Op maandag 27 juni vergezelde de NCAB het Koninklijk Paar bij het staatsbezoek aan Oostenrijk. Bij het Namenmonument in het Ostarrichapark in Wenen was een kranslegging voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens kreeg het Koninklijk Paar een rondleiding door het Holocaust Namenmonument dat de Holocaustslachtoffers herdenkt. Voorafgaand aan het staatsbezoek ontving de NCAB Oostenrijkse pers bij het Holocaust Namenmonument in Amsterdam.

Vienna Declaration

De NCAB en Oostenrijk werken nauw samen tegen antisemitisme, onder andere via de nieuwe Vienna Declaration. Op 18 mei ondertekende de NCAB in Wenen deze verklaring. Hiermee richtte hij samen met andere Europese coördinatoren een Europese conferentie op voor de bestrijding van antisemitisme. De conferentie gaat onder meer werken aan uniforme registratie van antisemitische incidenten in Europa en het verhogen van de meldingsbereidheid.

Schenking aan Holocaustmuseum te Amsterdam

Oostenrijk maakte tijdens het staatsbezoek van het Koninklijk Paar bekend dat het €400.000 zal schenken aan het Holocaustmuseum in aanbouw te Amsterdam. Karoline Edtstadler, de Oostenrijkse minister voor de EU en Grondwet, onderstreepte het belang van internationale samenwerking bij antisemitismebestrijding.

Beeld: ©NCAB