Sonja van der Meer hoofd Bureau van de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding

Met ingang van 2024 wordt Sonja van der Meer hoofd van het Bureau van de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB). In mei 2023 ging ze als senior beleidsmedewerker bij de NCAB aan de slag.

Het bureau van de NCAB is in april 2021 van start gegaan met de benoeming van Eddo Verdoner als Nationaal Coördinator. Inmiddels wordt Verdoner bij zijn werkzaamheden ondersteund door een compacte staf. Sonja gaat de werkzaamheden van deze staf coördineren. Ze heeft brede ervaring bij onder meer het ministerie van Defensie en het ministerie van Buitenlandse Zaken, die haar hierbij van pas komt. 

Verdoner: ‘Ik ben heel blij dat Sonja onze organisatie gaat versterken in deze nieuwe functie. In 2021 zijn we begonnen als nieuw onderdeel van de Rijksoverheid en met de benoeming van Sonja gaan we een nieuwe fase in. Sonja is inhoudelijk zeer gemotiveerd, organisatorisch sterk en weet hoe de hazen lopen in Den Haag.’

Sonja van der Meer: ‘Antisemitisme aanpakken vraagt een structurele en brede aanpak. Met het Werkplan Antisemitismebestrijding heeft de NCAB hiervoor afgelopen jaren een uitstekend fundament gelegd. Ik zie er naar uit om deze plannen samen de collega’s te realiseren én nieuwe plannen te ontwikkelen om antisemitisme uit te bannen’.