NCAB en internationale collega’s vragen Twitter om actie tegen toenemend antisemitisme

De Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB) heeft samen met nationale coördinatoren van andere landen Twitter opgeroepen actie te ondernemen tegen het toenemend antisemitisme op het online platform. In een brief, gericht aan Twitterdirecteur Linda Yaccarino, vragen de coördinatoren de directeur om concrete maatregelen te nemen, zoals het bieden van transparantie over gebruikte algoritmes en het screenen en verwijderen van content die haat en geweld tegen Joden en anderen promoot.

De directe aanleiding voor de brief zijn recente onderzoeken over toenemend antisemitisme op het socialemediaplatform. Volgens de coördinatoren heeft het nieuwe beleid van Twitter de terugkeer van gebruikers die haat verspreiden gefaciliteerd. 

Lees hieronder de volledige brief [Engels]:

Beeld: ©NCAB / NCAB
Beeld: ©NCAB / NCAB