Doe mee met #WeRemember op Holocaust Memorial Day

27 januari, de dag dat in 1945 Auschwitz werd bevrijd, is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot International Holocaust Memorial Day. De #WeRemember-campagne verbindt via sociale media mensen over de hele wereld, die op deze dag de slachtoffers herdenken. De Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB) nodigt u uit en moedigt u aan om deel te nemen. Samen herdenken uit respect voor de slachtoffers, tegen antisemitisme, voor democratie.

Hoe kunt u meedoen?

Meedoen is eenvoudig.

  • Print of schrijf een A4 met daarop de tekst ‘#WeRemember’ of houd de tekst omhoog op een telefoon of tablet (beeldvullend)
  • Laat een foto van u maken met de tekst in uw handen.
  • Plaats de foto op 27 januari 2023 op sociale media.

Onderaan deze pagina vindt u een A4 met de tekst ‘#WeRemember’.

Meedoen zonder printen? Kopieer dan de afbeelding onderaan deze pagina, met daarop de tekst #WeRemember, en deel deze via uw sociale media.

Over #WeRemember

In 2017 zijn het World Jewish Congress en UNESCO de #WeRemember-campagne gestart. De campagne herdenkt de miljoenen slachtoffers van de Holocaust, staat op tegen elke vorm van antisemitisme en haat en maakt zich sterk voor democratie en pluralisme. Herdenken is een belangrijk element in de strijd tegen antisemitisme, nu en in de toekomst. Met de #WeRemember-campagne dragen we dit uit.

Leer over de Holocaust

De hele maand januari kun je leren over de Holocaust. Bijvoorbeeld tijdens een lezing, herdenking of museumbezoek. Op de nieuwe website www.leeroverdeholocaust.nl staat een overzicht van de activiteiten.